Роднини на пациент с инфаркт в Дулово набиха фелдшера, който се опитвал да му спаси живота

Share This:


Медицинският фелдшер Георги Георгиев от Центъра за спешна медицинска помощ в болницата в Дулово бил набит от роднина на починал пациент. Инцидентът станал в нощта на петък срещу събота след полунощ, разказа потърпевшият. Тогава роднини на 46-годишен мъж от съседното село Поройно го докарали в тежко състояние, с признаци на миокарден инфаркт. Фелдшерът, който в момента бил сам на смяна, започнал спешни реанимационни действия, по време на които бил нападнат от роднина на пациента и получил удари в лицето.
Въпреки кървящите рани Георгиев продължил усилията си да спаси мъжа, но не успял. Развилнелият се 23-годишен Г.А. потрошил и оборудване в шоковата зала.
Днес колеги на пострадалия фелдшер коментираха пред медии, че положението в Бързата помощ в Дулово вече е на предела на възможностите им. Физическите разправи не са чести, но психическият тормоз е ежедневие.
Колективът от около 25 души заплаши с обща оставка, ако отговорните фактори не вземат адекватни спешни мерки. В медицинското звено няма паник-бутони, охрана или камери. Всеки ден дежурните смени отиват със страх на работа. Единствената линейка в община Дулово обслужва над 28 000 души население, а самата болница е в тежко финансово състояние, няма Спешно отделение и дежурен кардиолог.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com