Римската гробница представи Силистра в “Салон на музеите” в НДК

Share This:


Регионален исторически музей – Силистра, участва в единствения по рода си “Салон на музеите”, където представи най – значимия за града паметник Римска гробница, както и част от културно историческото богатство на античния Дуросторум и средновековния Дръстър съхранявани във фонда на музея.

 „Салонът на музеите” цели модерно и нетрадиционно представяне на българската история и култура. В НДК до 5 март ще бъдат презентирани близо 40 музеи и няколко галерии от всички краища на България. Идеята е на едно място да бъдат представени съхраняваните уникални културни ценности, както и различни щрихи от дейността на българските музейни институции, които имат ключова роля в популяризирането на богатото културно-историческо наследството на страната ни.

Събитието бе официално открит от Амелия Гешева зам. – министър на културата, Ивелина Кючукова – инициатор и организатор и Борислав Велков – председател на Съвета на директорите на НДК. На националния празник – 3 март – събитието ще отвори врати за посетители и ще може да бъде разгледано до 5 март включително .

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com