Рекорд в историята на НАСА: 18 300 кандидати за астронавти

Share This:


Американското космическо ведомство е получило над 18 300 хиляди заявки на кандидати, след като публикува своята оферта за набиране на астронавти, което представлява рекорд в историята на НАСА, съобщава Франс прес.
Сегашният брой на кандидатите е три пъти голям в сравнение с 2012 година. През 1978 година за професията астронавт кандидатстваха 8000 души.
“Повишеният интерес не ни изненадва, заяви ръководителят на ведомството Чарлз Болдън. Много американци искат да дадат своя принос в подготовката на наша бъдеща марсианска мисия”.
Процедурата за набирането на астронавти за НАСА стартира на 14 декември и приключи на 18 февруари. През следващите 18 месеца космическото ведомство ще отсее между 8 и 14 души и ще ги включи в елитния екип на астронавтите. Имената на избраните ще бъдат оповестени в средата на 2017 година.
Преминалите успешно курса на обучение ще летят на четири апарата – Международната космическа станция, на два частни кораба – “Дракон” и “Спейс екс”, и на “Орион”. Последният е първата капсула на НАСА, която ще може да изведе екипажи отвъд земната орбита към 2021 година. /Източник – БТА/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com