Районната прокуратура в Силистра иска „Задържане под стража“ за баща и син за 300 000 цигари без бандерол

Share This:


Районната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа 22-годишния Б.С. и баща му – 59-годишния М.С., и им повдигна две обвинения – за държане на стоки без акцизен бандерол в големи размери – 299 500 къса цигари от марките „Мерилинслимс ванилия“, „Минск суперслимс“, „NZ блексуперслимс“, и за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, съобщава пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.
По първото обвинение бащата М.С. ще отговаря за държането на цигари без акцизен бандерол в условията на повторност, тъй като за същото престъпление той има влязла в сила присъда и в момента е в изпитателния срок. Днес Районната прокуратура в Силистра внесе искане за вземане на постоянни мерки „Задържане под стража“ за двамата обвиняеми.
По време на разследването е установено, че на територията на Добричка област в склад в село Стефаново се държат още 11 529 кутии цигари без бандерол от същите марки. В Районната прокуратура в Добрич е образувано досъдебно производство по случая и разследването продължава с издирване на собственика или наемателя на склада.
До задържането на бащата и сина, превозвали цигарите без бандерол в големи количества, се стигна, след като при специализирана полицейска операция при опит да бъдат спрени управляваните от тях два микробуса на пътя Добрич – Силистра те успели да избегнат проверката. На входа на Силистра полицейските екипи изградили контролно-пропускателен пункт и последвал втори опит за спиране на микробусите. Тогава 22-годишният Б.С. предприел рискова маневра, при която ударил полицейски автомобил. Така нарушителят е задържан, а в колата му са намерени голямото количество цигари без бандерол. Вторият микробус, управляван от неговия баща – 59-годишния М.С., бил празен. Срещу баща и син в момента се води друго производство, което е в съдебна фаза,също за държане на стоки без бандерол – 100 000 къса цигари, които са намерени в техен имот.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com