Работна среща за ефективно функциониране на зоополицията в Силистра

Share This:


Взаимодействието и отговорностите на институциите, свързани със създаването на условия за ефективно функциониране на областната зоополиция, бяха предмет на обсъждане на работна среща, която се проведе днес в ОДМВР-Силистра. В нея участваха представители на прокуратурата, общините, Областната дирекция по безопасност на храните, Общинския приют за безстопанствени животни и служители на ОДМВР-Силистра, натоварени със задължения по отношение на престъпленията спрямо животни.

Увеличаването на случаите на жестокост към гръбначни животни и чувствителността на обществото към тях ни задължава да обединим усилия и да покажем воля за противодействие на този вид престъпления, отбеляза при откриването на срещата директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров. Той изтъкна необходимостта от създаване на ефективен механизъм за конкретни практически действия между институциите, имащи отношение по проблема с посегателствата над животни.
След като очерта правната рамка по проблематиката, началникът на отдел „Разследване” комисар Иван Парушев постави на разискване въпроси от практиката на разследващите полицаи в ОДМВР-Силистра. 

В България има установена съдебна практика и не са малко осъдителните присъди спрямо насилници над животни, включително и ефективни, посочи прокурор Веселина Милушева. Тя припомни, че дежурен прокурор е денонощно на разположение на разследващите полицаи и на него може да се разчита за адекватни указания при всеки конкретен случай. 

Разискването на темата за противодействие на престъпленията спрямо животни ще продължи и на среща с представители на неправителствения сектор, която ОДМВР-Силистра ще проведе в близките дни.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com