Прокуратурата в Силистра отчита увеличение на общоопасните престъпления през миналата година

Share This:


Близо една трета е ръстът на общоопасните престъпления за миналата в сравнение с 2014 година година отчита Окръжната прокуратура в Силистра. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Като причина за негативната тенденция се сочи увеличеният брой на престъпленията, извършени при управление на моторни превозни средства. В отчета на прокуратурата се посочва и заниженият контрол на органите на МВР за спазване на правилата за движение.
В структурата на престъпността в Силистренско делът на кражбите е 50 на сто и най-често посегателствата са върху селскостопанска продукция. На второ място са измамите с увеличение над 40 на сто, следвани от престъпленията с наркотици, увеличени с повече от 30 на сто.
Прокурорите отчитат като тенденция в Силистренско макар и слабото, но възходящо увеличаване на детската престъпност. С участие на малолетни и непълнолетни са около 10 на сто от регистрираните и разкрити престъпления през миналата година.
Отчита се, че делът в Силистренската окръжна прокуратура и в трите районни прокуратури в Силистра, Дулово и Тутракан се решават в законно установения срок.
През миналата година прокурорите от Силистра са внесли в съда 572 обвинителни актове срещу 628 души. Сключени са 152 споразумения с 164 обвиняеми. Осъдените и санкционирани граждани през миналата година са 595. Наказание “Доживотен затвор” не е налагано.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com