Продават на търг картина, рисувана от Уинстън Чърчил

Share This:


Последната картина, нарисувана от бившия премиер на Великобритания Уинстън Чърчил малко преди кончината му през 1965 година, отива на търг на Сотбис, съобщи в.”Телеграф”, цитиран от ТАСС и БТА.
Творбата, която ще търси купувач на 21 ноември в Лондон, е озаглавена “Езерото със златни рибки в Чартуел” и е оценена на 50-80 хиляди британски лири. Цената на картината е относително ниска, изтъкват специалистите. Платно на Чърчил на подобна тематика, но с по-голям размер, намери купувач през 2014 година за 1,8 милиона паунда.
Сегашният лот е бил подарен от автора на неговия личен телохранител, който е осигурявал безопасността му през последните 15 години – сержант Едмънд Мъри. Той е помагал на Чърчил при пренасянето на триножника и палитрата му. Картината, изложена на търг, се е съхранявала в семейството на Мъри.
Бележитият британски политик започва да рисува сравнително късно – на 40 години. След няколко акварела той започва да работи с маслени бои. Художникът Чърчил оставя след себе си 544 картини, основно пейзажи и изгледи на градове.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com