Премиерът Борисов спря проект на Община Силистра, предвиждащ изсичане на чинарите по ул. “Симеон Велики”

Share This:


Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова проектът на Община Силистра за реконструкция и рехабилитация на улица „Симеон Велики” и площад „Албена” в общинския център да бъде преразгледан и да не получава европейско финансиране, докато няма ясни гаранции, че при реализацията му няма да бъде засегнато нито едно здраво дърво от засадените по продължението на улицата чинари. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. По настояване на премиера Управляващият орган на оперативната програма „Региони в растеж” изиска от Община Силистра да извърши пълна проверка на подготовката и изпълнението на инвестиционния проект.
От Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/уточняват още, че по проектното предложение няма да се допуснат никакви дейности, преди МРРБ да получи уверение, че община Силистра е извършила пълна проверка относно подготовката и изпълнението на инвестиционния проект в частта, в която се предвижда изсичането на здрави дървета, при спазване на разпоредбите на Закона за устройство на територията.
При актуализацията на проектната част община Силистра следва да отчете мнението на гражданското общество, включително и на експерти по ландшафтна архитектура и на други специалисти в областта, допълват още от МРРБ.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com