Прекратяват се плановият прием и плановите операции в Силистренско

Share This:


Прекратяват се плановият прием и плановите операции в болниците в Силистренска област. Това стана ясно след заседание на Кризисния щаб в региона.

По данни на РЗИ с натрупването от този понеделник до днес – 11 март,  заболеваемостта в Силистренско е достигнала 345 на 100 хиляди души население.

Описаната картина е причина за вземането на систематизирани мерки, считано от утре до края на месеца, съобщи д-р Теодора Начева, директор на Регионалната здравна инспекция в Силистра.

В момента е трудна ситуацията и в болницата в Силистра. Потвърждава се проблемът с недостига на персонал, което прави ситуацията още по-критична, заяви директорът на лечебното заведение д-р Васил Славов:”Голяма част от персонала са положителни или болни, карантинирани, което е голям проблем. Легла можем да намерим, но няма кой да ги обслужва. Всичко е над допустимия максимум”.

Малко места са останали в болницата в Дулово, но там се настаняват и пациенти от Шуменски регион. Наполовина е запълнено и общинското лечебно заведение в Тутракан. От утре до 26 март на обучение в електронна среда преминават над 6 200 ученици от 5 до 12 клас.

Останалите мерки, които предстои да бъдат разписани от РЗИ, са идентични с тези в цялата страна.

В първия ден от работата на електронната платформа за ваксинация през двата имунизационни кабинети в Силистра са преминали около 30 човека. От утре включват по един кабинет в болниците в Силистра, Тутракан и Дулово, съобщи д-р Теодора Начева, директор на Регионалната здравна инспекция в Силистра.

До неделя 150 души в региона са направили своята резервация за ваксинация. За да могат да се използват ефективно всички дози от флаконите с ваксина, РЗИ е направила своя организация на работата на кабинетите за имунизация, коментира д-р Теодора Начева.

До момента близо 4 200 са ваксинираните в Силистренска област, като на над 700 от тях е поставена втора доза.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com