По четири последователни почивни дни за различни празници ще има догодина

Share This:


По четири последователни почивни дни през март, май и септември, 2016 година, ще имат работещите, реши Министерският съвет, информира държавният пресцентър. Оттам уточняват, че министрите са разместили почивните дни през следващата година. През септември дори ще се съберат два пъти по четири неработни дни.
За да не се прекъсва работната седмица, както и да се осигури по-ефективно използване на почивните дни, правителството взе решение да обяви за неработни 4 март (петък), 23 май (понеделник), 5 септември (понеделник) и 23 септември (петък). Те ще се отработват съответно на 12 март (събота), 14 май (събота), 10 септември (събота) и 17 септември (събота).
Разместванията се налагат, тъй като през 2016 година националният празник на България – 3 март, се пада в четвъртък, а по календар 4 март е петък.
Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, е във вторник, а предходният 23 май се пада в понеделник.
Официалният празник 6 септември – Ден на Съединението, през 2016 г. е във вторник, а по календар 5 септември е в понеделник.
Денят на независимостта на България – 22 септември, е в четвъртък, а следващият ден 23 септември се пада в петък.
Дните, които се обявяват за работни, са съботи през същия месец, като по този начин броят на работните дни в месеца не се променя, уточняват още от правителствения пресцентър.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com