Поправката на матурите в Силистра – в края на август

Share This:


В края на август ще се проведат поправки на матурите, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието /РИО/ в Силистра.
Общо 101 зрелостници от област Силистра са подали заявления за явяване на изпит по български език и литература на 29 август. 122 са заявленията за втори държавен зрелостен изпит, който ще се проведе на 30 август. Най-предпочитаните предмети са география и икономика и биология и здравно образование.
Училищата, в които ще се провеждат изпитите, са Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Ат. Буров” в Силистра, СОУ „Васил Левски” в Дулово и СОУ „Христо Ботев” в Тутракан. За първи път изпитите ще се проведат на части, като участниците ще имат определено време да работят по част от изпитния материал, след което го прибират в плик и повече не могат да се връщат към тези задачи.
В две части ще се провеждат изпитите по математика, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование и физика и астрономия. В три части ще бъде изпита по български език и литература, история и цивилизация, Философски цикъл, география и икономика и всички чужди езици.
Излизането ще е позволено след приключване на дадена част. Този начин на провеждане е прилаган досега за изпитите за седмокласниците, допълват още от РИО в Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com