Полската армия загуби в собствените си военни учения с колосални загуби

Share This:


Военните маневри на полската армия завършиха с пълен провал – военните загубиха в собствените си учения.

В полските въоръжени сили назрява много сериозен скандал заради загубите в собствените им учения, при които голяма група полски сили се оказала обкръжена и фактически унищожена от армията на условен противник – за блицкригът са били необходими само няколко часа.

Според полския вестник “Interia”, армия от няколко хиляди полски войници и офицери, дори като се има предвид наличието на въоръжение в Полша на американски тактически ракетни комплекси “Himars” и изтребители от пето поколение F-35, е била унищожена от силите на условен противник. Местните медии го нарекоха пълен провал, особено след като силите на условния противник значително отстъпвали в количество и въоръжения.

„След учението„ Зима 20 “президентът Дуда и министър Блащак избягваха директната оценка на резултатите. Вместо това те подчертаха, че от тях трябва да се извлекат уроци. Нашите източници обаче твърдят, че са завършили с катастрофа и пълно поражение. В щабните учения са взели участие няколко хиляди офицери, чиито сценарии и детайли са класифицирани. Изненадващо, отработването на военни маневри включвало нови оръжейни системи, поръчани от Полша – зенитни системи Patriot, ракетна артилерия HIMARS и многоцелеви самолет F-35, въпреки че те все още не са налични в Полша “, съобщава Interia.

Полското министерство на отбраната отказа да дава каквито и да било коментари по този въпрос, но експертите обръщат внимание на факта, че ако Полша счита РФ за свой основен враг, то в случай на реален конфликт, за разгрома на полската армия на Русия ще отнеме само няколко часа.

Източник: pan.bg


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com