Подготвят три събития в област Силистра във връзка с предстоящото Българско европредседателство

Share This:


Общо три събития ще има в област Силистра във връзка с предстоящото българско европредседателство, съобщават от областната администрация на крайдунавска Добруджа. Мероприятията ще се проведат съвместно с Областния информационен център и са част от утвърдения Национален план за Комуникационната стратегия на Република България, представен пред областните управители от цялата страна.
Събитията, предвидени на територията на област Силистра, ще са на 15 ноември в Посетителския център в Кайнарджа, на 16 ноември – в сградата на община Дулово, и на 17 ноември – в Природонаучния музей в село Сребърна. Предстои среща с представители на съответните институции, домакини на събитията, както и с ръководителите на трите добруджански общини, за да се уточнят детайлите.
Според стратегията, след януари, 2018 година, в периода на самото българско европредседателство, ще има по 4 събития в народни читалища във всяка административна област в страната, включително и в Силистра.
Предварително зададените общи рамки предвиждат по време на инициативите да има презентации за ЕС, за ефектите от 10-годишното членство на България в общността на държави с 500 млн. души на Стария континент, както и за ролята на Българското председателство. Също така се предвижда да бъдат представени резултатите от проведените с европейски средства проекти в област Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com