План на държавата предвижда ефикасна рамка за превенция и противодействие на радикализацията и тероризма

Share This:


Изработване на ефикасна правно-нормативна рамка за превенция и противодействие на радикализацията и тероризма, е една от мерките в приетия от правителството план за изпълнение през 2016 г. на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма, съобщава пресцентърът на МС. Оттам поясняват, че това включва изготвянето на законопроект за противодействие на тероризма, на концепция за комуникация с медиите и гражданското общество в условията на управление при кризи, възникнали в резултат от терористична дейност, изготвяне на планове за противодействие на тероризма на компетентните министерства и ведомства, областни и общински администрации и стратегически обекти, както и на механизъм за оказване на съдействие на български граждани, станали обект или жертва на терористичен акт на територията на трети държави.
Планът предвижда също изграждането на система за мониторинг и координация между министерствата и ведомствата по отношение на противодействието на радикализацията и тероризма чрез специализирани контактни точки, платформа за бърз и качествен обмен на информация, методика за идентифициране, наблюдение и оценка на проявленията и рисковете от радикализация.
В него са включени мерки за подобряване организацията и дейността на специализираните структури и повишаване на административния им капацитет.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com