Педагожка стана временно изпълняващ длъжността кмет на община Главиница

Share This:


Педагожката Сениха Бейхан Неази е назначена за временно изпълняващ длъжността кмет на Главиница до избора на следващия градоначалник на предстоящите частични местни избори в добруджанската община.
Сениха Неази заема мястото на Насуф Насуф, чиито правомощия бяха прекратени от Общинската избирателна комисия /ОИК/, заради потвърдена от ВКС присъда. Припомняме, че Насуф бе осъден условно за извършено длъжностно престъпление през 2007 година, когато пак е заемал кметския пост. Върховният касационен съд е потвърдил решението на Варненския апелативен съд, постановил присъда от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и забрана да заема държавна длъжност за три години.
Основното обвинение срещу Насуф, който при правителството на Пламен Орешарски бе и областен управител на Силистра, бе, че е направил опит да набави облага за сметопочистващата фирма в общината. На 6 и 7 декември, 2007 година, според окончателното решение на съда, той е подписал договор с фирмата, с което е изменил съществено клауза от вече сключения договор за сметопочистване. С промяната в протокола кметът Насуф поел от името на Община Главиница задължение за заплащане на 126 000 лв., представляващи стойност на 210 контейнера за боклук. При спечеления конкурс фирмата се задължавала да осигури контейнерите на свои разноски. С подписаното допълнително споразумение Насуф дал възможност на фирмата да си поиска парите за контейнерите – 600 лв. за брой.
Според законовите изисквания, след прекратяването на мандата на Насуф Насуф, президентът на България трябва да насрочи нови частични избори в общината, като до полагането на клетва на новоизбрания кмет функциите се изпълняват от временно изпълняващ длъжността, избран от Общинския съвет в Главиница.
Новият временно изпълняващ длъжността кмет на община Главиница Сениха Бейхан Неази е педагог по образование и работи като старши учител в ЦДГ „Васил Левски“ в село Зафирово. Била е общински съветник два мандата. Сега е председател на НЧ „Ведрина“ в село Косара.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com