Отцепниците от БСП-Силистра разпространиха декларация /Пълен текст/

Share This:


Отцепилите се от БСП в Силистра общински съветници – Надежда Бобчева, Боян Димов и Дияна Николова, разпространиха чрез медиите декларация, в която обясняват своята позиция за случилото се в БСП. /Пълният текст на деларацията, без радакторска намеса, публикуваме по-долу/.
Припомняме още, че в първия ден от мандата на новия Общински съвет в крайдунавския областен град, тримата социалисти обявиха, че напускат групата на БСП и се присъединяват към социалдемократите, известна повече като “партията на Дертлиев”.  / На снимката горе – новата група общински съветници в Общински съвет-Силистра/. На последния местен вот социалдемократите спечелиха два мандата в местния парламент.
От декларацията на недоволните социалисти става ясно, че след изборите върху тях е бил упражнен натиск за отказ от Общинския съвет в полза на кандидата за кмет на БСП Станислав Стойков, останал трети на първия тур на местните избори.
Стойков и напусналата БСП Надежда Бобчева имаха равен брой преференциални гласове и служебен жребий в Общинската избирателна комисия /ОИК/, както повелява законът, отреди през следващите 4 години на общинската съветническа банка да седи Бобчева.
В декларацията тримата отцепници посочват още, че остават членове и симпатизанти на БСП, но не поясняват как ще гласуват занапред, тъй като е известно че регионалният лидер на социалдемократите Ганчо Неделчев обяви, че добруджанската социалдемчократическа структура ще подкрепя ГЕРБ и настоящия кмет д-р Юлиян Найденов.

***

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА
Декларация
от
Общинските съветници издигнати и избрани от листата на
Българска социалистическа партия

Надежда Друмева Бобчева
Боян Петров Димов
Дияна Денева Николова

Уважаеми силистренци,
Уважаеми представители на медиите,
Уважаеми членове и симпатизанти на БСП,

На проведените на 25.10.2015г. местни избори избирателите отредиха на БСП – Силистра 5 места в местния парламент, най-ниското постижение на партията в историята на местните избори в Силистра. Този резултат, съчетан с факта, че партийният кандидат за кмет не беше избран за общински съветник, създаде напрежение и брожение в редиците на общинската партийна организация. Част от избраните общински съветници бяха атакувани да се откажат от местата си в местния парламент в полза на неуспелия кандидат за кмет. Безпричинният натиск, съчетан с охулване и оплюване на част от избраните общински съветници доведе до загуба на доверие помежду ни, проблеми в комуникацията и трудности в съвместната ни работа.
Поради тази причина, ние, мнозинството от избраните съветници от БСП, решихме да сформираме съвместна група с общинските съветници, издигнати и избрани от листата на Социалдемократическа партия. По този начин изразяваме своето несъгласие с умишлено стимулираното напрежение в редиците на БСП-Силистра и да поставим въпроса с поемането на отговорността за загубата на местните избори в Община Силистра от председателя на партийната организация, като искаме неговата оставка.
Декларираме, че оставаме членове и симпатизанти на БСП и ще се стремим да защитаваме интереса на всеки един избирател чиято подкрепа сме спечелили, като не напускаме партийните редици.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com