Отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”- Силистра победител в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

Share This:


Отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”- Силистра е победител в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, което се проведе вчера в областния град. В него участваха представителни отбори на общините Силистра, Тутракан, Дулово и Главиница, показали най-добри резултати на местно ниво.
Организатор на проявата е Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в партньорство с БЧК и РИ на МОН.
Отборите, състоящи се от по 4-ма ученици от VІ-VІІІ клас, първоначално трябваше да покажат нивото на теоретичната си подготовка, решавайки тест, а след това да демонстрират знанията си на практика. За целта те преминаха последователно през 4 учебни центъра с конкретни задачи за действия при земетресение, наводнение, радиационна авария, пожар, първа долекарска помощ и индивидуални средства за защита.
С най-голям брой точки на първо място се класира отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Силистра, следван от представителите на СОУ „Христо Ботев” – Тутракан и СОУ „Васил Левски”- Главиница. Четвърти останаха представителите на община Дулово.
Отборите, класирали се на първите три места, получиха купи и грамоти, а всички състезатели – индивидуални грамоти.
Като областен победител отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” ще продължи участие на национално ниво.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com