Организират граждански протест с блокада на ГКПП-Силистра заради тировете по улиците, превърнали живота на хората в ад

Share This:


Граждански протест срещу тировете, окупирали улиците на Силистра и превърнали живота на хората в кошмар, организира регионалната структура на ВМРО. Това съобщи областният координатор на партията Веселин Георгиев. Той обаче дебело подчерта, че протестът не трябва да се възприема по никакъв начин като политическа акция, а като инициатива от страна на ВМРО, за да се помогне на бедстващите хора, живеещи в района.
“Протестът е насрочен за 11 октомври, вторник, с начален час 15.30 часа. Сборният пункт ще е входът на града откъм Варна и всеки жител на Силистра, който смята, че е сред пострадалите от тировете по улиците, може да се включи”, обяви Георгиев. “Не искаме асфалта да стане на коловози. Не искаме района да е градската тоалетна. Не искаме да се случи най-лошото – катастрофи с човешки жертви, заради безразборното спиране на чакащите ред камиони. Имаме си изоставен от правителството ферибот, имаме и алтернатива с отварянето на ГКПП-Кайнарджа. Не искаме политизиране на протеста, а изразяваме гражданската си позиция”, заяви Веселин Георгиев.
Според него, след като протестиращите се съберат, те ще се насочат към кръговото движение, където около 16.00 часа на 11 октомври ще го блокират за кратко. След това – от 16.30 до 17.00 часа – те ще блокират ГКПП-Силистра.
Георгиев обяви и трите варианта, които могат да решат проблема – пускане в експлоатация на фериботния комплекс, който не работи от години, а е построен тъкмо за тази цел, откриване на ГКПП-Кайнарджа и понижаване категорията на ГКПП-Силистра, което автоматично ще забрани преминаването на тировете през пункта.
Проблемът с тировете по силистренските улици, които превърнаха живота на живеещите наоколо, тлее от около година и половина и до този момент, въпреки многобройните жалби до местната община и репортажи по местни и национални медии, той все още стои неразрешен.
Освен ужасния денонощен шум, рев на тираджийските двигатели, непрекъснати скандали и разправии между шофьорите за ред и място на километричната опашка по силистренските улици, проблемът е още по-тежък и заради почти двойно увеличеното замърсяване на въздуха, което пък дава отражение върху здравето на хората, коментират жителите на околните квартали. Почти всички обаче обявиха, че ще се включат в гражданския протест, защото искат този проблем да бъде решен веднъж завинаги.


Comments

comments

Един коментар за “Организират граждански протест с блокада на ГКПП-Силистра заради тировете по улиците, превърнали живота на хората в ад

  • 08.10.2016 в 17:26
    Permalink

    Ферибота не е изоставен от това правителство.,а от това на Станишев и Орешарски. Изпраха се 12 милиона от фирма “Сикинко” с Данчо Лазаров, председател на федерацията по волейбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com