ОПАСНА ЛИ Е ВАКСИНАТА? – ИНФОРМАЦИЯ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА (видео)

Share This:


Стряскащи факти излизат наяве след публикуван документ от Изпълнителната агенция по лекарствата към Министерството на здравеопазването за ваксината AstraZeneca.
Както вече ви запознахме преди дни с подробни репортажи – у нас не са правени проучвания и изследвания на ваксините срещу коронавирус, най-вече за масовата, която се поставя – AstraZeneca.
Над 30 000 ваксинации срещу коронавирус са направени през последните 4 дни, а голяма част от приели спасителните дози се оплакват от тежки странични ефекти.
Повечето дори не подозират за възможните нежелани реакции.

От пълната информация за тази ваксина, която Изпълнителната агенция по лекарствата и МЗ публикува официално едва в началото на този месец, става ясно, че препаратът не само има букет от странични реакции, но на практика се тества в момента.
Производителите на AstraZeneca сами посочват, че този лекарствен продукт влиза в употреба по т. нар. схема РАЗРЕШАВАНЕ ПОД УСЛОВИЕ.
Това означава, че за този лекарствен продукт се очакват допълнителни данни.

От Изпълнителната агенция по лекарствата изненадващо научваме, че при Astra Zeneca” не са провеждани проучвания за взаимодействията с други лекарствени препарати”,.
Същевременно се оказва, че изобщо „не са провеждани проучвания за канцерогенност”. Т.е. потенциалният риск , ваксината на Astra Zeneca да стане причина за онкологични заболявания на този етап е въпрос на късмет.

Другата ПРИТЕСНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ в листовката на този препарат е, че “проучванията при животни за потенциална токсичност за репродукцията и за развитието също още не са приключили.
Все още не е установено категорично дали ваксината на Astra при деца и юноши (по-малки от 18 години) е безопасна и ефикасна.

Както при AstraZeneca, така и при Moderna има ограничен опит с използването при бременни жени: “Не е известно дали ваксината на се екскретира в кърмата
Страничните реакции cлeд вaкcинaция заемат голям отделен пункт в листовката.

Тук влизат: нарушения на кръвта и лимфната система, нарушения на метаболизма и храненето, стомашно-чревни нарушения, намален апетит, гадене, повръщане, диария, нарушения на нервната система, главоболие, замайване, нарушения на кожата и подкожната тъкан, обрив, нарушения на мускулно-скелетната система и съединителната тъкан, милагия, артралгия, болка на мястото на инжектиране, затопляне на мястото на инжектиране, оток, образуване на синини на мястото на инжектиране, умора, втрисане и повишена температура.

Източник: БСТВ


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com