ОИК в Главиница прекрати мандата на кмета Насуф Насуф

Share This:


Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Главиница взе решение за прекратяване на правомощията на новоизбрания кмет на общината Насуф Насуф, съобщи председателят на комисията Костадин Янков. Той допълни, че решението е изпратено до ЦИК и Окръжната прокуратура в Силистра. Обжалване на решението може да бъде направено в 7-дневен срок, обясни Янков.
Припомняме, че Насуф Насуф бе осъден за извършено длъжностно престъпление през 2007 година, когато пак е заемал кметския пост. Върховният касационен съд е потвърдил решението на Варненския апелативен съд, постановил присъда от две години и шест месеца лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок и забрана да заема държавна длъжност за три години.
Основното обвинение срещу Насуф, който при правителството на Пламен Орешарски бе областен управител на Силистра, е, че е направил опит да набави облага за сметопочистващата фирма в общината. На 6 и 7 декември 2007 г. е подписал договор с фирмата, с което е изменил съществено клауза от вече сключения договор за сметопочистване. С промяната в протокола кметът Насуф поел от името на община Главиница задължение за заплащане на 126 000 лв., представляващи стойност на 210 контейнера за боклук. При спечеленият конкурс фирмата се задължавала да осигури контейнерите на свои разноски. С подписаното допълнително споразумение Насуф дал възможност на фирмата да си поиска парите за контейнерите – 600 лв. за брой.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com