Община Ситово получи дарение за доброволци при бедствия, пожари и извънредни ситуации от Конфедерация Швейцария

Share This:


Заедно с 38 други общини в България, община Ситово получи дарение от Конфедерация Швейцария за подпомагане дейността на доброволното формирование за преодоляване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. За това съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Силистра. За доброволците в общината са предоставени гумирани панталони, анцузи и шапки, предназначени за работа при наводнения, пуловери, гарнизони, якета и специални колани.

На церемонията по приемане на дарението, проведена преди дни в столицата, присъстваха директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, заместник – посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н.Пр. Никол Вирш и изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Силвия Георгиева. 

Доброволното формирование на община Ситово е създадено през 2012 г. и се състои от 10 доброволеца. За дейността си то разполага с противопожарен автомобил, който му бе дарен от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Силистра през 2013 г. През изминалата година доброволците са участвали в гасенето на 5 пожара – основно полски, и в 2 отводнявания на сгради.

Източник: Общинско кабелно радио – Силистра


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com