Община Силистра ще обяви конкурс за лого на резервата “Сребърна” през тази година

Share This:


Конкурс за лого на биосферния парк “Сребърна” ще бъде обявен през тази година от Община Силистра, съобщиха оттам. Засега все още не е известна датата, когато конкурсът ще бъде обявен, тъй като това предстои да се уточни, но той е залегнал в приоритетните задачи на Община Силистра през годината, поясни зам. кметът по хуманитарни дейности Денка Михайлова.
Тя припомни, че през миналата година “Сребърна” получи сертификат за Биосферен парк на ЮНЕСКО по време на 29-та сесия на Междуправителствения координационен съвет към Програмата “Човекът и биосферата” на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура. Съгласно изискванията на стратегията от Севиля за Биосферен парк “Сребърна” са определени три зони – “сърцевинна”, “буферна зона” и “преходна зона (зона за развитие)”, включваща цялата територия на община Силистра.
Разработен е Правилник за устройството и дейността на Обществен консултативен съвет на резервата, който ще осигурява редовна комуникация, ефективно сътрудничество и участие на обществеността в процесите на вземане на решения, свързани с Биосферния парк, а за председател е избран кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com