Община Силистра подписа договор за сътрудничество с японския град Сакурагава

Share This:


Официално споразумение за сътрудничество в сферата на икономиката, образованието, културата, спорта и туризма бе подписано между Силистра и японския град Сакурагава, община Ибараки по време на тържествената сесия на Общинския съвет на празвика на дунавския град – 14 септември, Кръстовден. Подписите под споразумението положиха кметовете на двете общини – д-р Юлиян Найденов и Хидеки Оцука.
По повод 10-ата годишнина от основаването на Сакурагава като самостоятелна община българското посолство в Токио, чрез Националното Сдружение на Общините в Република България, е отправило специалната покана на кмета на община Сакурагава Хидеки Оцука за сключване на споразумение с българска община. Поканата е израз на желанието на японската страна за задълбочаване на дългогодишните приятелски контакти. На нея се отзоваха общините Благоевград, Поморие, Габрово и Силистра, която е била избрана от японските власти. Кметът на японския град Сакуругава заяви че това сътрудничество ще започне от сферата на спорта, предвид предстоящото домакинство но Япония на Олимпийските игри през 2020 година
Споразумението влиза в сила от датата на подписване и ще бъде валидно за неопределен период от време за взаимен обмен и приятелство.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com