Общината в Силистра отново финансира младежки проекти срещу насилието и наркотиците

Share This:


Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинският съвет по наркотични вещества в Силистра обявиха за пета парудня година конкурс за ученически проекти на тема “Младежта срещу насилието и наркотиците”.
Целта е развиване на инициативността, доброволчеството и гражданската активност на учениците, като им се даде възможност самите те да инициират, разработят и реализират дейности в седем направления – основно превенция на зависимости, противоправно и рисково поведение и промотиране на здравословен и безопасен начин на живот.
Проектите ще се реализират в периода от 23 октомври – 24 ноември т.г. В конкурсната сесия могат да кандидатстват ученически групи, състоящи се минимум от 10 ученици на възраст от 12 до 18 години и поне едно лице над 18 години, което да бъде ръководител на проекта и да представлява групата в отношенията й с общинската администрация.
Максималният размер на отпусната сума е 1000 лв. за едно проектно предложение. Крайният срок за подаване на проектните документи е 9 октомври до 16:00 часа.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com