Областният управител на Силистра Петко Добрев подкрепи Гражданска инициатива “Дунав мост Силистра-Кълъраш”

Share This:


Областният управител на Силистра Петко Добрев изрази подкрепа на дейността на неформалната Гражданска инициатива “Дунав мост Силистра – Кълъраш”, целяща развитието на проекта за строителството на съоръжението. Добрев е заявил подкрепата си по време на инициирана поредна тематична среща. Според силистренския областен управител на този етап единственият документ между България и Румъния е подписан меморандум през 2014 година. “Този документ е основата, базата, на която да бъде разписано и бъдещо споразумение за реализацията на проекта. Следващите две години са оптимален срок за подписване на подобна споразумение”, смята Добрев.
Силистренският губернатор е на мнение също, че на този етап е необходимо силно лоби от страна на политиците и местните власти, за да бъде ускорен процеса по подписването на спогодбата между България и Румъния за реализацията на проекта.
Участниците в срещата и членовете на Гражданската инициатива са стигнали до решението, че темата за строителството на мост над Дунав между Силистра и отсрещния румънски град Кълъраш трябва да бъде поставена на вниманието на всички кандидати за народни представители в Силистренско в рамките на настоящата предизборна кампания, за да може проектът да получи широка политическа подкрепа.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com