Областният координатор на ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров отличен за дарителски инициативи за местната болница

Share This:


Районната лекарска колегия в област Силистра награди днес областния координатор на ПП ГЕРБ и бизнесмен Тодор Тодоров /На снимката – вляво/ за негови лични дарителски кампании и инициативи от няколко години насам на местната Многопрофилна болница за активно лечение /МБАЛ/ в дунавския град. Призът е за изключителни заслуги на г-н Тодоров към обществото в сектор “Здравеопазване”, посочи председателят на Районната лекарска колегия в Силистра д-р Васил Славов. Тодор Тодоров получи реплика от прочутата статуетка на Хипократ, чийто оригинал се съхранява в един от световните музеи.
“От 2014 година до сега Тодор Тодоров е дарил по време на различни инициативи и кампании на болницата в Силистра апаратура и е направил ремонти на много отделения – инфекциозно, вътрешни болести,кардиологично, белодробно, АГ, хирургично, на обща стойност 80 737 лева”, обяви управителят на медицинското учреждение д-р Даниела Костадинова. Тя подчерта, че една от големите заслуги на Тодор Тодоров е съдействието му за предстоящото изграждане и откриване на лаборатория и отделение за инвазивна кардиология, а този метод на лечение няма алтернатива и се очаква да намали смъртността в първите часове на острия миокарден инфаркт.
“Една молба имам – не ме питайте защо го правя, тъй като това е много труден въпрос, на който нямам отговор. Но всичко това е моя лична кауза и мисия, и ще продължавам да правя дарения на силистренската болница, благодаря на всички лекари, че се грижат за здравето на хората”, каза Тодор Тодоров.
Преди седмица Тодор Тодоров бе отличен с плакет и почетна грамота за общински дарител от Националното сдружение на oбщините в Република България (НСОРБ). Той получи престижното признание за различни дарения в размер на над 200 000 лева. Освен за силистренската болница, средствата са използвани за изяви на пенсионерски клубове и читалища, на младежи, доказали се в областта на изкуствата и спорта, за обновяване на спортни клубове, за написването и създаването на Енциклопедията на Добруджа, за изграждане на паметната плоча в чест на воините в Добруджанската епопея, за строителство или ремонт на параклиси и др.

 


Comments

comments

Един коментар за “Областният координатор на ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров отличен за дарителски инициативи за местната болница

  • 24.03.2019 в 11:03
    Permalink

    Доктора Тодоров е дарил пари на най-големите мошенници и крадци от здружение акдуци.Може да бъде сигурен че парите вече са откраднати изядени изпити и превърнати в спомени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com