Новият президент на Филипините обеща да беси престъпниците по два пъти. Закани се да избие десетки хиляди престъпници

Share This:


Новоизбраният президент на Филипините Родриго Дутерте /На снимката/ обеща екзекуциите в страната да се извършват чрез обесване като част от мерки за безмилостна борба с престъпленията, които включват също снайперисти от армията да убиват заподозрени престъпници, съобщава „Франс прес”.
На пресконференция след победата на президентските избори на 9 май Родриго Дутерте, бивш кмет на южния град Давао, заяви, че ще позволи на силите на реда да стрелят, за да убиват. По думите му гражданите ще се научат да се страхуват от законите.
„Тези, които унищожават живота на децата ни, ще бъдат унищожени”, закани се Дутерте, който встъпва в длъжност на 30 юни.„Тези, които убиват в моята страна, ще бъдат убити. Просто е. Няма средно положение. Няма извинение”, категоричен е той.
Дутерте също обеща на национално ниво да приложи приетите в Давао мерки, включително вечерен час за консумиране на алкохол на публични места – до 2 часа сутринта, и забрана деца да се разхождат по улиците сами късно вечерта. Също ще бъде наложена забрана за пушене на цигари в ресторанти и хотели.
Бившият кмет на Давао подчерта, че основна част от войната срещу престъпленията ще бъде връщане на смъртното наказание, което беше отменено през 2006 година. Родриго Дутерте добави, че ще поиска от Конгреса да върне смъртното наказание и да се налага при редица престъпления, включително наркотрафик, изнасилване, грабеж и отвличане.
Той изтъкна, че предпочита смъртните присъди да се извършват чрез обесване, а не чрез разстрел, тъй като не иска напразно да се прахосват патрони, а и е по-хуманно.
Хора, които са осъдени за две големи престъпления, по думите му, трябва да бъдат бесени два пъти. „След като го обесите първият път, ще има друга церемония за втория път, докато главата напълно бъде откъсната от тялото. Аз харесвам това, защото съм луд”, категоричен е новият държавен глава.
В предизборната си кампания Дутерте обеща справяне с престъпленията в рамките на 3-6 месеца.
Дутерте се закани да избие десетки хиляди престъпници. Преди време той бе заявил, че рибите на Манилския залив ще надебелеят, тъй като ще бъдат нахранени със 100 хиляди души.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com