Национален стрес тест постави силистренци сред най-тревожните хора в България

Share This:


Жителите на Силистра са сред най-тревожните заедно с хората от Благоевград, Пазарджик и Враца. Това показва проведеният наскоро национален стрес тест за нагласите на българина, оповестен от психолога Ани Владимирова по Би Ти Ви. Тя обаче уточни, че тестът е правен преди кървавите събития в Париж, като подчерта, че извадката не е официална, а на по-грамотното население – това, което борави с интернет, понеже изследването е проведено онлайн.
“Затова изводите са най-вече от големите градове. Човешкият мозък приоритетно обработва негативната информация. При условие, че ние сме заливани постоянно с плашеща информация, естествено е в човека да се отключат страхове”, обясни психоложката.
Тя обобщи, че колкото по-дълго продължава тревожността, толкова по-лесно пониква песимизмът. “Живеем в икономическа и социална криза, постоянно има напрежение между различни социални групи”, коментира още Ани Владимирова. “Когато дойде големият страх, той измества малките страхове – вече не ни интересува какво се случва в офиса, с колегите”, посочи тя.
Владимирова обясни, че в такива моменти е изключително важно да има легитимни източници на информация. “Колкото по-образовани, толкова по-устойчиви и по-критични. От образованието, от инвестицията в главата има най-висок смисъл”, категорична бе тя.
Снимката е оцветена в различни цветове, които, според проучването показват следното: жълт цвят – умерено високо ниво, кафяв – средно високо ниво, червен – високо ниво, кафяв – много високо


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com