НАП-Силистра проверява 25 души с минимални заплати и скъпи къщи и коли

Share This:


Инспекторите от сектор „Ревизии” в НАП- Силистра вече са приключили проверката на 25 лица, които се осигуряват на минималния осигурителен доход, но едновременно с това са купили скъпо имущество като недвижими имоти и автомобили, съобщават от финансовата институция. Част от проверките са продължили със съпоставка на официалните доходи на лицата с данните за придобитите от тях недвижими имоти и превозни средства, а при данни за разминаване са започнати ревизионни производства.
Общо в страната НАП проверява 300 души, които в последните години се осигуряват на минималния осигурителен доход, но едновременно с това са купили скъпо имущество като недвижими имоти и автомобили. Сред проверяваните има собственици на къщи в престижни райони и притежатели на луксозни лимузини.
В случаите, в които няма логично обяснение за произхода на средствата за скъпите покупки инспекторите на НАП извършват проверки и ревизии, облагайки недекларирания доход за 5 години назад заедно с лихвите, а в случаите, в които сумата на укритите данъци е значителна, данните се изпращат на прокурор за търсене на наказателна отговорност. За укриване на данъци в особено големи размери Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com