Най-могъщите разузнавателни служби в света. Кои са те?

Share This:


Почти всяка държава има разузнавателна агенция, помагаща да се защитават националните интереси и самата страна. Великите сили наливат много пари в тези служби, но понякога парите не са всичко.

Вижте кои са най-добрите

RAW- Индия

Основана е през 1968 година. Тя се отчита единствено пред премиера на страната и парламентът няма власт над действията й. Достоен съперник на съседен Пакистан, към който е насочила по-голяма част от дейността си.

BND – Германия

Създадена е по време на Втората световна война. Смятана е за една от най-добре организираните разузнавателни централи в света. Притежава модерна техника и широка мрежа от информатори.

MOSSAD-Израел

Една от най-известните и покрити с тайнственост разузнавателни служби в света. Подчинена единствено на премиера на Израел. Свързана е с множество убийства и тайни операции по целия свят.

ФСБ – Русия

Наследник на КГБ. Основана е през 1995 година. Нейните първи задачи са борбата с тероризма и защита целостта на Руската федерация. Има 250 000 агенти, работещи под прикритие в страната и чужбина.

MI6 – Великобритания

Службата е тясно свързана с повечето от събитията през 20-и и 21-ви век, но секретността на много от участниците в тези събития е запазена и досега. Слави се с добрите си агенти под прикритие в различни организации. /Източник – Дарик/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com