Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС в ПГМТ “Вл. Комаров”-Силистра

Share This:


На 17 и 18.03.2017 г. ученици по специалността „Автотранспортна техника” от ПГМТ „Владимир Комаров” взеха участие в традиционното национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” на регионалния кръг в ПГМЕТТ “Христо Ботев” в град Шумен. Организатор на състезанието е Министерството на образованието и науката.

В състезанието участваха ученици от 12 професионални гимназии от Североизточна България. Отборите се състояха от 4 ученици от специалностите „Автотранспортна техника“, „Електрообзавеждане на транспортна техника“ и „Пътно-строителна техника“.

В състезанието бе включен теоретичен тест за автомонтьори, теоретичен тест за водачи на МПС, както и практическо задание за автомонтьори – отборно и индивидуално и индивидуално практическо задание за водач на МПС.

Практическата част на състезанието за автомонтьори се проведе в сервиз на фирма “ВИСТА КОМЕРС” ООД.

Учениците имаха възможност да:

  • работят с най-новата техника, материали, инструменти и технологии на предприятия – спонсори;
  • демонстрират екипна и индивидуална отговорност към изпълнението на заданията.

Четирите поста, на които се проведе състезанието, са оборудвани със съвременна компютърна диагностична апаратура. Отначало специалисти от сервиза дадоха указания за начина на диагностиране на автомобилите, след което дванадесетте отбора с по трима участници изпълниха последователно на четирите поста следните практически задания: проверка и регулиране на сходимостта на колелата от преден мост на автомобил; демонтаж, монтаж и балансиране на автомобилно колело; проверка, отстраняване на неизправност и регулиране на автомобилни фарове и измерване дебелина и странично биене на спирачен диск и оценка на техническото му състояние.

Как се представихме   ние?!

НАЙ-ДОБЪР МЛАД АВТОМОНТЬОР – отборно класиране

2 място ПГМТ “Владимир Комаров”, гр.Силистра

НАЙ-ДОБЪР МЛАД АВТОМОНТЬОР И ВОДАЧ НА МПС – комплексно класиране

3 място ПГМТ “Владимир Комаров”, гр.Силистра

НАЙ-ДОБЪР МЛАД АВТОМОНТЬОР – индивидуално класиране

2 място Теодосий Теодоров Стоянов, ПГМТ “Владимир Комаров”, гр.Силистра

Браво за Теодосий Стоянов, Ценко Иванов, Серпин Алим и Мелин Мюмюн – ученици от ПГМТ „Владимир Комаров“ в град Силистра! Но най-доброто е, че същите могат да работят вече на съвременна диагностична апаратура и придобитите от тях умения по специалността ги правят адаптивни и конкурентоспособни на пазара на труда.

Учениците, които заслужено бяха наградени, освен проявените знания и умения показаха желязна воля и дисциплина – качества, които са забележима емблема на нашата гимназия. Призовите места на комаровци  са доказателство за труда и системността в подготовката на състезателите и точно указаната посока от ръководството на ПГМТ „Владимир Комаров“.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com