Най-безумните президенти на държави в историята на света

Share This:


Държавните лидери олицетворяват образа на страните си. Тяхното поведение, характер и решения понякога определят съдбата на целия народ, най-вече когато управлението е диктаторско.

Ето кои са били най-безумните лидери в историята

7. Абдала Букарам – президент на Еквадор от 1996 до 1997 г.

Известен е с прякора “Лудият” и мечтата си да стане певец. Празнува победата си, пеейки и танцувайки с разголени танцьорки. Назначава всички роднини на държавни постове. Записва ужасен поп-албум. Изритват го след шест месеца.

6. Франсоа Дювалие – президент на Хаити от 1957 до 1971 г.

Бил е суеверен до безумие и обсебен от вуду магиите. Вярвал е, че на всяко 22-ро число го пазят духове. Казва, че Дж.Ф.Кенеди е умрял от негово вуду.
По суеверни причини наредил да се избият всички черни кучета в страната.

5. Сапармурад Ниязов – президент на Туркменистан от 1985 до 2006 г.

Самовлюбеният туркменбаши (Бащата на нацията) написва книга и казва, че който я прочете три пъти, отива в рая. Сменя имената на месеците и името на хляба с тези на свои роднини. Издига десетки свои златни статуи.

4. Жан-Бедел Бокаса – президент на Централноафриканската република (ЦАР) от 1966 до 1979 г.

С преврат сваля от власт своя брат-близнак. Страда от мания за величие и се провъзгласява за император. Коронацията му, в стил “Дисни”, е копирана от тази на Наполеон. Твърди, че е 13-ят апостол. Смятат, че е бил канибал.

3. Мобуту Сесе Секо – президент на ДР Конго от 1965 до 1997 г.

Обсебен от мания за величие. Смята, че е нещо като полубог. Забранява другите в страната да носят леопардова шапка като неговата. Нарежда да излъчат репортаж по телевизията, в който е изобразен, като божество.

2. Франсиско Нгуема – президент на Екваториална Гвинея от 1968 до 1979 г.

Забранява думата “интелектуално”, гони учители и затваря училища. Син е на местна магьосница-лечителка. Затваря редица болници, твърдейки, че ще лекува хората с магия. Провъзгласява се за божествен. Обожава канабиса.

1. Ким Чен Ир – президент на Северна Корея от 1994 до 2011 г.

Върховният ръководител твърди, че е измислил хамбургера и, че няма по-добър играч на голф от него. Раждането му било свръхестествено и
белязано от двойна дъга. Харчи луди суми за марков алкохол и партита.
Негов наследник е Ким Чен-ун.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com