Над 40 машини почистват основните пътни артерии в Силистра и областта

Share This:


Над 40 машини почистват основните пътни артерии в Силистра и областта, съобщиха от Областно пътно управление в дунавския град.

Всички пътища, след основния пристъп на зимата са проходими при зимни условия. Проблемни участъци има по главните пътища  Силистра – Шумен и Силистра – Добрич, които също се обработват.  Забранено е движениe на моторни превозни средства над 12 тона по главния път Силистра – Русе. Всички селища в областта имат ток и вода. 

Заповеди на кметовете на общините Тутракан и Главиница спряха учебните занятия за понеделник и вторник в по 4 училища във всяка от двете общини. Кметът на Дулово заповяда спирането на учебни занятия в общината във вторник и сряда. 

Със Заповед на кмета на Община Силистра, поради усложнената метеорологична обстановка се обявяват за неучебни дните 27 и 28 февруари 2018 г. /вторник и сряда/за всички училища на територията на общината и центровете за подкрепа за личностно развитие.

Според прогнозата за времето се очакват интензивни валежи от сняг в комбинация със силен до бурен североизточен вятър. Опасност от преспи и снегонавявания, особено в североизточната половина от страната и планинските райони. Заледявания. Намалена видимост. Вятърът ще е силен с временно отслабване във вторник, предимно от североизток и ще създаде условия за виелици и навявания! Температурите ще останат ниски – минимални до –12, максималните също ще са отрицателни, освен по крайбрежието, където ще са около и малко над 0 градуса. В четвъртък облачността временно ще се разкъса, а валежите ще спрат. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад, а по-късно от източна четвърт и до края на седмицата ще остане слаб.

От четвъртък ще започне постепенно затопляне, което ще се почувства повече в събота и неделя, когато минималните температури ще станат положителни, а максималните ще достигат 5 – 10 градуса.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com