Над 36 млн. лева ще е бюджетът на Община Силистра за тази година

Share This:


Общата финансова рамка на бюджета на Община Силистра за 2018 година ще е 36 163 083 лева, като от тях над 15 милиона са средствата от местни дейности, в т.ч. над 4 милиона лева за капиталови разходи. Над 20 милиона лева са средствата от държавната субсидия. Това стана ясно по време на провелото се публично обсъждане на проектобюджета, преди той да бъде внесен в Общинския съвет за гласуване.
Заложените собствени приходи възлизат на над 10 милиона лева. И тази година най-висок дял в заложените разходи пада на образованието – над 13 милиона лева, от които държавното финансиране е в размер на над 12 милиона, а общинското – малко над 1 милион .
От осигурените целеви средства с най-голям дял /над 980 000 лв./, са тези за осигуряване на норматива за целодневната организация на учебния ден за обхванатите 1631 ученици от 1 до 7 клас и в средищните училища. За стипендии целевите средства възлизат на 93 000 лева.
В тазгодишния бюджет заложените средства във функция “Здравеопазване “ са над 1.8 мил лв, а във функция “Социални дейности” – над 4,4 млн. лв.
Над 3 милиона лева от общо плануваните над 4 милиона за капиталови разходи са за ремонти. От тях 2 милиона са отпуснати с постановление на Министерски съвет от декември 2017 година за ремонт на спортната зала “Дръстър”, по известна като Манежа, а останалият 1 милион е за преасфалтиране и ремонт на четвъртокласната пътна мрежа в 19 населени места в община Силистра.
Общо 11 на брой са проектите, които са заложени като реализация на различен етап през 2018 година. Над 80 на сто са проекти от Инвестиционната програма на община Силистра с хоризонт 2014-2020 година. Общата инвестиционна стойност на проектите е над 31 милиона лева.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com