Над 190 участници и 480 домашни ястия участваха на фестивала в Сребърна “Гозбите на Добруджа”

Share This:


Рекорден брой ястия – над 480, бяха показани на провелия се в силистренското село Сребърна фестивал “Гозбите на Добруджа”.
В шестото издание на фестивала се включиха 190 участници от областите Русе и Силистра и от градовете Остров и Слобозия в Румъния. Читалища, пенсионерски клубове, неформални групи, индивидуални участници, цели фамилии и детски групи, облечени в автентични народни носии, представиха в специално обособени етно-кътове, гозби от преди два века, Храните бяха разпределени в три категории- чорби, основни ястия и десерти.
И тази година фестивалът бе съпътстван от детска кулинарна работилница, в която се включиха ученици от Силистра и румънския град Остров, както и от фолклорни изпълнения на самодейци от Силистренска област. Освен традиционните досега бобена и агнешка чорби, днес гостите на събитието имаха възможност да опитат и оригинална рибена чорба и пържена риба.
Организатори на събитието бяха местното читалище „Възраждане 1940 г.” и кметството в село Сребърна, с подкрепата на община Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com