Моето хоби! Пламена и нейната “Творителница”

Share This:


DSC_1Обичам изкуството. Всъщност съм влюбена в него! Обичам всичките му прекрасни форми – музика, театър, литература, пътувания /не случайно ги включвам тук/, танци, изобразително изкуство и разбира се т.нар. handmade изкуство или казано по наш си начин – домашно майсторене.

Ще се самопрезентирам съвсем кратичко, не от скромност, а защото бих искала да Ви разкажа повече за онова прекрасно нещо, което занимава съзнанието ми и поглъща цялото ми свободно време в последните месеци.

Казвам се Пламена. Родом съм от Силистра, но от почти 10 години живея във Варна. Работя в сферата на рекламата и дизайна. Обичам да пътувам. Обичам планината. И морето. И палатките, т.е. къмпингуването, което открих като изживяване едва миналото лято. Обичам танците и спорта, въпреки че към момента трудно успявам да ги вместя в ежедневието си. Обожавам животните. И съм влюбена в природата! За мен – толкова .

Интересът ми към изработката на щуротии датира от много години, но на тях се радваха само кръг от най-близките ми приятели и роднини.

Не си спомням кога, но един ден просто реших, че китайските сувенири, пуловерите и плетените чорапи не могат да донесат емоцията, която може една най-обикновена картонена кутийка, пълна с хубави пожелания например.

Така започна всичко! И понеже съм емоционална и непостоянна, и колеблива…, така и не успях да си харесам само една техника. С годините опитвах всичко – квилинг, декупаж, работа с хартия, филц и какво ли още не.

Любовта ми към природата и естествените материали е стара почти колкото мен.DSC_9

От дете винаги вземах за спомен от ново място, което посещавах, камъче.

Ако не бях започнала да ги използвам за свещничета, магнитчета и други щуротии, с това темпо може би щях да събера, колкото да си построя малка къщичка.

И понеже нищо случайно не се случва случайно, в края на миналата година подкрепата на човек, на когото много държа ме подтикна да споделя на широката общественост разнородните ми творчески хрумвания.

Създадох страничката „ТВОРИТЕЛНИЦА” не с идеята за крупен бизнес – от това забогатели хора няма /поне аз не съм срещала такива/, а с идеята да помогна на хората, които искат да зарадват себе си или любим човек с нещо по-различно и нестандартно от „MALL – ски” подарък.

Пет месеца по-късно, с радост и голямо вълнение, мога смело да заявя, че не съжалявам за решението си! Безценно е да видиш усмивката на хората, когато получат подаръчето си.

Основната идея на нещата, които създавам е да бъдат строго индивидуализирани спрямо човека, за когото са предназначени. Важно ми е да успея да се доближа максимално до същността на бъдещите притежатели на подаръчето.

Изработвам кутии с основна техника декупаж, картички, календари, бижута, свещници, магнитчета, сувенири, букети от бонбони, торти от хартия, от пари, правила съм дори торта от кюфтета J …изобщо всичко, за което можете да се сетите.

И понеже обожавам естествените материали се старая да ги поставям във всичко, което правя, дори само като акцент, като се започе от ароматните канела, кафе, карамфил, сушени портокали, премине се към горските богатства – шипки, жълъдчета и се стигне до безбройните морски очарования – мидички, рапани, камъчета и всевъзможни миниатюрни красоти.

Това е моето хоби – цветно, шарено, усмихнато, понякога със сладък привкус и специфичен аромат – на домашен уют, на море и планина, и гора… на свобода!

https://www.facebook.com/tvoritelnitsa

Bitmap6 Bitmap21 Bitmap23 Bitmap24 Bitmap25 Bitmap26 Bitmap37 Bitmap56 Bitmap82 Bitmap96 Bitmap140

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com