Младежка трудова борса по проект „Готови за работа” се проведе в Силистра

Share This:


На 20.03.2018г., Дирекция “Бюро по труда” Силистра организира и проведе Трудова борса за младежи по проект BG05M90P001-1.017-001 „Готови за работа”.

Основната цел на събитието е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са учащи, заети и не са регистрирани като безработни лица в Дирекция „Бюро по труда”, да се подобрят възможностите за намиране на работа и трудовата им реализация на пазара на труда.

Дирекция “Бюро по труда” – Силистра за единадесета поредна година предоставя възможност на безработни лица и работодатели да осъществят личен контакт “лице в лице”. 

В трудовата борса участваха 6 работодатели – “Съни Травел” ЕООД-Златни пясъци, “Валко Тур“ ЕООД-хотелски комплекс в с.Кранево и местни работодатели -“Роди” ООД, “Елика Ойл” ЕООД, “Ифмар” ООД и “Унитрейд” ООД. Фирмите от българското черноморие обявиха 41 свободни работни места/СРМ/ за следните длъжности: готвач-5, помощник готвач-5, кухненски работник-2, барман–5, сервитьор–7, сладкар–5, камериерка-7, работник пералня-5. Местните работодатели обявиха 28 СРМ. Фирма “Роди” ООД, в сферата на хотелиерството: домакин/чистач сграда-2, камериерка-2, пазач/портиер-2, работник,кухня-2, работник, озеленяване-2, работник-поддръжка-2, “Елика Ойл” ЕООД, машинен оператор, пресевна машина-1, “Ифмар” ООД, в сферата на търговията: продавач-консултант-4, “Унитрейд” ООД: продавач,закуски и напитки-5 и общ работник, строителство-6.

Общо обявените свободни работни места на Трудова борса за младежи са 69. Работодателите споделиха, че за тях е изключително полезно участието им в трудовата борса, тъй като икономическата ситуация в региона е изключително тежка и липсват квалифицирани млади хора. Събитието дава възможност за директен разговор с младежи и възможност за подбор на подходящи лица.

На Трудовата борса присъстваха 83 търсещи работа лица, които проявиха интерес към сезонна заетост за работа в сферата на туризма. Младежите бяха 32, от които 7 до 24 годишна възраст.

За представителите на фирмите „Съни Травел” ЕООД и „Валко Тур” ЕООД, които обявиха свободни работни места за сезонна заетост в хотелиерството и ресторантьорството за обекти в Златни пясъци и с.Кранево, след приключване на събитието, бяха осъществени допълнителни срещи с 35 ученика от два класа на ПГСУАУ „Атанас Буров” гр. Силистра, обучаващи се по специалности, пряко свързани с туризма.

Източник: ОИЦ- Силистра


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com