Младежи от Силистра до 29 години с възможност за 6-месечна професионална заетост в строителството

Share This:


45 младежи от град Силистра и общината на възраст от 15 до 29 години получават шанс за 6-месечна заетост в рамките на проекта ”Да научим, да се включим! Мотивиране, обучение и включване в заетост на неактивни младежи“, реализиран от сдружение „Алианс за регионални и граждански инициативи(АРГИ)“ в партньорство с община Силистра и “Стройпроект”-ООД.
Основната цел на проекта е да активира и интегрира в заетост млади хора до 29-годишна възраст от община Силистра, които имат желание за личностно и професионално развитие. За да бъдат включени в дейностите, младежите трябва да не са регистрирани в бюрото по труда през последните 12 месеца и поне 4 месеца преди включването им в проекта да са били извън заетост или извън образователната система. В рамките на проекта кандидатите ще преминат през мотивационни обучения и обучения за придобиване на професионална квалификация по една от двете специалности – „Парково озеленяване“ или „Помощник в строителството“.
По време на обученията всеки ще получава стипендия в размер на 10 лева за всеки присъствен учебен ден в Силистра и по 15 лева, ако пътува от съседно населено място до града. Успешно завършилите ще получат свидетелство или удостоверение за професионална квалификация. Партньорите по проекта ще осигурят 6-месечна заетост за младежите, като Община Силистра ще наеме 30 човека, а в „Стройпроект“-ООД ще бъдат назначени 15 души.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com