Малчуганите от група “Звездици” в Детска градина “Иглика”-Силистра сами подготвиха здравословни храни

Share This:


Малчуганите от 4-та група “Звездици” в силистренската детска градина “Иглика” се включиха в интересно и атрактивно занимание, подготвяйки сами различни здравословни храни от здравословни продукти, но с помощ от страна на своите родители. Инициативата е част от проект, който се осъществява в учебното заведение и който е под наслов “Заедно в името на децата”.
“Той предвижда най-различни идеи за съвместна дейност между учителите, родителите и децата, като първата от тях е тъкмо готвене на здравословни храни, чиято тема е “Красиво, полезно и вкусно””, обясниха учителките на малчуганите. Те допълниха, че идеята е подобни занимания с участието на малчуганите да бъдат на най-различни социални теми всеки месец.
Темата за здравословното хранене е много важна, защото предучилищната възраст е най-подходяща за създаване на здравосоловен модел на хранене, тъй като нерядко децата подражават на възрастните и са в период на играждане на своите хранителни навици, поясниха още преподавателките от група “Звездици” в силистренската детска градини “Иглика.
Участието на малките в здравословното готвене бе под зоркия поглед на професионален майстор-готвач Иван Василев, който консултираше деца и родители, поканен специално за случая от ръководството на градината.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com