Линдзи Вон приключва с олимпиадите

Share This:


Линдзи Вон приключва с олимпиадите. Тази нощ “Ледената кралица” участва в ПьонгЧанг в коронната си дисциплина спускане, но още преди това обяви, че това ще е последният й олимпийски старт.

“Не съм решила окончателно за Пекин 2022, но чувствам, че на 99,9% няма да участвам. Все пак кой знае”, коментира 33-годишната американка. Тя е шампионка в тази дисциплина от Ванкувър 2010, а в Сочи 2014 не участва, защото се възстановяваше от контузия.

“Най-важното е, че се чувствам добре. По време на тренировките пробвах различни линии на каране по трасето. Ще прегледам спусканията ми на видео и ще подбера най-добрата. Направих солидни тренировки и съм доволна. Ще продължа да се състезавам още в Световната купа.

Изпитвам удоволствие да карам бързо, да се стремя да стигам лимита на възможностите ми в спускането. Надявам се само да бъда добре физически. Отнема ми много усилия, за да поддържам коляното в състояние за каране в спускането. Честно казано, разчитам и на медицинско чудо, за да удължа възможно повече кариерата ми”, каза още Вон.

В Корея тя отказа да участва в старта за смесени отбори в събота, след като преди това другите американски звезди Тед Лигети и Михаела Шифрин обявиха, че няма да стартират, за да концентрират подготовката си за заключителните кръгове в Европа за Световната купа. Вон има 81 победи за Световната купа, но гони постижението на легендарния швед Ингемар Стенмарк, който води с 86 успеха.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com