Летният детски парламент в Силистра си пожела ледена пързалка, спортен празник и екоден

Share This:


За трета поредна година Общинскиат съвет в Силистра и неговият председател д-р Мария Димитрова бяха домакини на сесията на Летния детски парламент. 24 деца на възраст от 7 до 14 години, представители на деветте летни клуба по интереси, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни, се включиха в симулативното заседание.
С единодушие малките парламентаристи избраха председател и заместник-председател. Гласувани бяха общо три предложения от предварителния дневен ред на сесията и едно в допълнение – за изграждане на ледена пързалка в Силистра.
Провеждане на традиционен спортен празник на стадион “Доростол” в средата на месец август, организиране на екоден за почистване на стадиона и най-посещаваните места в Силистра, както и провеждане на заключителен концерт в Дунавския парк, са трите останали предложения, които малките парламентаристи приеха на заседанието.
Решенията от сесията обобщи заместник-председателят на Детския парламент Иван Пламенов, връчвайки ги на д-р Мария Димитрова за подкрепа и съдействие при тяхната реализация.
От своя страна д-р Димитрова пожела на младите си колеги винаги да мислят позитивно, увличайки и хората около себе си, да не се отчайват от неуспехите, а да работят упорито за преодоляването им.
За поредна година в Силистра при голям интерес се реализират Летните клубове по интереси. Това лято в тях участват над 240 деца от община Силистра и гости от други градове на страната. В клубовете децата имат възможност да се занимават с плуване, шахмат, танци, пеене, приложно изкуство, риторика и дебати , и др.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com