Лекари от Силистра искат специално финансиране за областната болница заради “трудния” регион

Share This:


Специален статут със специално финансиране заради трудния район трябва да има Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Силистра. Това заяви по време на поредния символичен протест на медици в дунавския град председателят на Регионалната колегия на местната структура на Българския лекарски съюз /БЛС/ д-р Васил Славов.
Той се мотивира с това, че район с население от близо 120 000 души се обслужва основно от болницата в Силистра. Д-р Славов се обяви за опростяване на административнта работа и за повишаване цените на клиничните пътеки. „Не можем да кажем, че правим реформа, а сме икономисали пари от Здравната каса – напротив, реформата иска страшно много пари, за да я направиш.
“Ако откриеш една болница или едно отделение, това не е реформа, това е успех”, заяви д-р Георги Костов, началник на АГ- отделението в силистренската болница, който нарече обстановката в здравната система “изключителен документен хаос”.
Лидерът на силистренската организация на Федерацията на синдикатите от здравеопазването д-р Петър Дончев заяви, че синдикалната организация подкрепя протеста на местните медици.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com