Кризисният щаб на Силистра затвори театъра

Share This:


Театърът в Силистра затвори врати заради усложнената ковидобстановка.

“Новината за преустановяване на всички културно-развлекателни събития в областта ни заварва на сцената – в работна среда. Тази новина се отразява доста емоционално и неприятно, както на мен така и на целия екип на театъра”, заяви Златина Станева, директор на силистренския куклено-драматичен театър, след като разбра за решението на областния кризисен щаб да преустанови дейността му временно.

“Освен негативно тази новина се отнася към нас и малко обидно, но в крайна сметка сме длъжни да спазваме всички законови и подзаконови актове”, споделя Станева. Тя допълни, че ще продължи репетиционния процес на трупата в подготовката на заглавия от репертоара.

През есента театърът се готви да отбележи 3 юбилея, свързани с културната история на града и театъра – 150 години от първото театрално представление в Силистра, 80 години от обявяването на драматичния театър в Силистра за професионален и 40 години професионален куклен театър – самостоятелен до 1997, когато става обединението на отделите за деца и възрастни.

Очакванията на директорката са от началото на април театърът да започне нормална дейност в условията на пандемията.

“Театрите са едни от най-безопасните места, където рискът да се бъде разпространена каквато и да е вирусна инфекция, е минимален. Причината е, че се спазват стриктно противоепидемичните мерки“, каза Златина Станева.


Comments

comments

Един коментар за “Кризисният щаб на Силистра затвори театъра

  • 14.03.2021 в 20:34
    Permalink

    Баровете и ресторантите отворени,а детето си не можеш да занесеш на куклен театър.Култура и герб-несъвместими понятия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com