Корнелия Нинова от Берковица: Борим се за регионализация на здравеопазването и задържането на младите лекари

Share This:


Пропорционално всеки район от страната да разполага със спешна помощ, доболнично и болнично лечение, добави лидерът на БСП

Предложението на БСП болниците да престанат да бъдат търговски дружества и да се регистрират по Закона за лечебните заведения срещна одобрението и подкрепата на лекарите от Общинската болница в Берковица. Персоналът на диспансера разговаря с председателя на БСП Корнелия Нинова, която е на посещение в града.

Задържането на кадрите в здравеопазването, за което от БСП предлагат да се постигне с единна Държавна наредба за базова заплата, над която болниците да могат да надграждат според резултатите, също бе възприето като положителна реформа за спешното решаване на този остър проблем от медиците.

Нинова поясни и че държавата трябва да поеме специализациите на младите лекар с ангажимент след това те да останат да работят в България, с което лекарите от Берковица също се съгласиха .

Лидерът на БСП информира и за намерението на партията при управление да въведе регионализация в здравеопазването – пропорционално всеки район от страната да разполага със спешна помощ, доболнично и болнично лечение – предложение, което бе приветствано от домакините на срещата.

Корнелия Нинова посети болницата в Берковица по време на обиколката й из Северозападна България.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com