Конкурсът за есе на “Уеб Силистра” приключи. Кои са победителите и къде ще се връчат наградите? Вижте

Share This:


Снимка – Антоанета ИЛИЕВА
Приключи обявеният от електронната медия “Уеб Силистра” конкурс за есе “Силистра в моето сърце”.
Идеята за самия конкурс имаше няколко важни задачи – да стимулира гражданското общество, както и да провокира творческите заложби в хората, а и да стимулира интереса – културен, политически, социален и т.н., към любимия град – хилядолетна Силистра, а така също и да се отбележи първата година от създаването на “Уеб Силистра” по един интелигентен начин.

Сайтът “Уеб Силистра” навършва 1 година от появата в медийното пространство на 1 декември.

Официалните резултати от конкурса

Конкурсът се организира с любезното съдействие на: ЗК „НИВА“ – с. Професор Иширково, ЗММ „СТОМАНА“ АД, „Елика Елеватор“ ООД, „Джили Сой“, мебели „Димов“, „Централ парк“ АД, книжарници „Везни – 55“, рекламна агенция „Бранд идея“

Творбите на всички участници бяха оценявани от трима доказани майстори на Словото – поетите Марияна Стоянова и Любен Дашев и писателя от Варна Мариан Желев, един от големите приятели на Силистра.

Ето и крайното класиране:

ПЪРВО МЯСТО – есето на Марин Минев. Награда – 150 лева

Оценката на журито за есето на Марин Минев:

“На първо четене в есето на Марин Минев липсваше оптимистичната нотка, настроението. Иначе текстът е с много ярко подчертан характер и силно внушение. При второто четене обаче се откроява зрелостта и връзката между миналото и настоящето. Есето притежава много добра словесна картина на живота в Силистра през няколко десетилетия”.

ВТОРО МЯСТО – есето на Даяна Аджемова. Награда – канава на стойност 80 лева.

Оценката на журито за есето на Даяна Аджемова:

“При Даяна Аджемова има силна изразена индивидуалност и много добра структура. Но понякога метафорите стават повече, а и някои от тях са употребени неправилно. Есето е написано с голямо желание и резултатът като цяло е много добър. Хубав е и страничният поглед на авторката, както и импресията в самото начало”.

ТРЕТО МЯСТО – есето на Румина Рачева. Награда – ваучер за книги на стойност 55 лева, осигурен от верига книжарници “Везни”.

Оценката на журито за есето на Румина Рачева:

“Есе със силен характер. /“Много често ние казваме, че градът е наш”, но това не е така, защото не той, а ние му принадлежим. Защото не е важно в какъв свят живееш, а какъв свят живее в теб”/
Есето е много добре подредено и със силно послание. Има няколко момента, в които авторът бяга от цялостното звучене – най-вече при описанието на случката с мъжа и детето. Не че не трябва да я има, но може и по-кратко”.

НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА

Специалната награда на публиката предвиждаше онова есе, което има най-много харесвания на страницата на сайта “Уеб Силистра” в социалната мрежа “Фейсбук”. Тя се присъжда на Сияна Георгиева със 163 харесвания. Тя ще получи билети на стойност 30 лева за представления на Драматично-куклен театър-Силистра.
ВАЖНО: Харесванията приключиха на 29 ноември вечерта, след края на заседанието на журито. Те бяха валидни до тази дата, след нея няма да се считат за актуални, ако има такива.

Наградата на “Централ Парк”

Тази награда се присъжда на Росина Георгиева и в размер на ваучери за покупки от “Централ парк” в размер на 100 лева.

СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА САЙТА “УЕБ СИЛИСТРА”

Тя се присъжда на най-малкия участник в конкурса – 9-годишната Николета Караджова, която е проявила мисъл и оригинален поглед. Наградата на малката Николета Караджова е безплатна Коледно-новогодишна фотосесия на стойност 30 лева в студиото на рекламна агенция “Бранд идея”.

***

НАГРАДИТЕ ЩЕ БЪДАТ ВРЪЧЕНИ НА 1 ДЕКЕМВРИ, 2016 ГОДИНА, ОТ 18.00 ЧАСА В ОФИСА НА РЕКЛАМНА АГЕНЦИЯ “БРАНД ИДЕЯ”, КОЯТО СЕ НАМИРА НА УЛ. “ПЕТЪР ВИЧЕВ”-46, СРЕЩУ ДЕТСКА ГРАДИНА “РОЗА” В ГРАД СИЛИСТРА.
ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ НА 1 ДЕКЕМВРИ ТАЗИ ГОДИНА САЙТЪТ “УЕБ СИЛИСТРА” НАВЪРШВА 1 ГОДИНА ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com