Кметът на Силистра ще представи резервата “Сребърна” на Световния туристически форум на ЮНЕСКО в Италия

Share This:


Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов ще участва в Световния туристически форум на ЮНЕСКО, който ще се проведе в Сиена1, Италия, от 22 до 24 септември.
По време на изложението ще бъдат представени 4-те парка – Биосферен парк “Сребърна”, “Централен Балкан”, “Червената стена” и “Узунбуджак”, които са на територията на България и са в списъка за световно културно и туристическото наследство на ЮНЕСКО.
Включването на четирите биосферни парка в световната мрежа на ЮНЕСКО е международно признание за това, че въпросните обекти се управляват по целесъобразен и устойчив начин, съгласно националното законодателство и в съответствие с общоприетите принципи за добро управление.
Силистренският кмет ще представи биоразнообразието на парк “Сребърна” с 3-минутен филм, с който ще разкаже за влажните зони, за птиците, растенията и животните в Сребърна.
Участие в работната група от община Силистра ще вземат зам. кметът Денка Михайлова, Цветана Игнатова – директор на дирекция “Хуманитарни дейности”, както и кметът на с. Сребърна Георги Иванов.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com