Кметът на Русе се срещна с чешкия посланик

Share This:


Кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна с посланика на Чешката република в България Н. Пр. Душан Щраух, който е на посещение в Русе по повод Международния фестивал „Мартенски музикални дни“.
„За мен е чест да Ви посрещна и се надявам да има много следващи визити от Ваша страна“, заяви г-н Стоилов и представи на посланика основните приоритети за развитие на града, успешните проекти, които се осъществяват и възможностите за инвестиции.
Н. Пр. Душан Щраух изрази приятните си впечатления от визията на град Русе, архитектурата му и културната му история.
Кметът подари на чешкия посланик картина в знак на приятелско отношение и като символ на доброто сътрудничество между двете страни. Негово превъзходителство връчи подарък на г-н Стоилов – видео, представящо столицата Прага с нейните забележителности.
Тази вечер Н. Пр. Душан Щраух ще присъства на изпълненията на кларинетния квартет Clarinet Factory – три кларинета и един бас кларинет, като музиката, която създават четиримата първокласни чешки кларинетисти Индржих Павлиш, Лудек Боура, Войтех Нидъл и Петър Валашек е атрактивен микс от жанрове, стилистични и технологични импровизации. Преди концерта, чешкият посланик посети музейния комплекс в центъра на град Русе.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com