Китай решително подкрепя мерките на Русия за защита на държавния суверенитет

Share This:


Китайските власти активно подкрепят курса на висшето ръководство на Русия за защита на държавния суверенитет и поддържане на социалната стабилност. Това заяви китайският външен министър Ван И в четвъртък по време на телефонен разговор с руския си колега Сергей Лавров, предават ТАСС и Агенция “Фокус”.

„Решително подкрепяме предприетите от руската страна мерки за защита на държавния суверенитет и поддържане на социалната стабилност“, цитира думите на Ван И сайтът на китайското външнополитическо ведомство. „Китай е готов да поддържа тесни контакти с Русия по въпросите, засягащи противодействието на намесата на други страни във вътрешната политика, както и в борбата с дезинформацията“.

По думите на китайския външен министър, Пекин счита, че Москва е надежден стратегически партньор, с който взаимодействието не може да бъде помрачено от промяната на обстоятелствата. „Нашето сътрудничество няма предели“, подчерта Ван И.

Както отбелязва той, Китай и Русия играят положителна роля на международната сцена, защитавайки справедливостта и интересите на развиващите се държави. Той припомни, че двете страни трябва да използват благоприятните възможности за стимулиране на двустранното търговско и икономическо взаимодействие.

По-рано за разговора между министрите съобщи и руското дипломатическо ведомство. В изявлението бе отбелязано още, че Ван И е оценил високо усилията на Русия по въпроса за удължаването на Договора за съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения със САЩ. 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com