Кардиоложката д-р Петя Чобанска стана „Лекар на годината“ в област Силистра

Share This:


chobanskaКардиоложката д-р Петя Чобанска стана „Лекар на годината“ за област Силистра по предложение на областната структура на Български лекарски съюз /БЛС/ и с решение на УС на национално ниво, стана ясно по време на новогодишното тържество на Многопрофилната болница ца активно лечение /МБАЛ/ в дунавския град.
Д-р Чобанска е сред носителите на почетния сребърен знак на БЛС, излъчени от регионалните колегии, като награда от името на съсловието, оценило най-високо през тази година лекари от всички административни области. Наградата й бе връчена от д-р Васил Славов, председател на областната структура на БЛС в Силистра.
По време на тържеството в своя поздрав към колегите си д-р Даниела Костадинова – изпълнителен директор на най-голямото здравно заведение в областта, заяви, че МБАЛ-Силистра е получила наскоро отлична оценка и акредитация за 5 години, включително и като звено, в което ще се обучават с практики студенти и лекари по 22 специалности, което е шанс за млади специалисти да усъвършенстват своето обучение, оставайки на работа в Силистра. В момента трима са младите лекари, които са част от колегията в структурите на спешното отделение и на „Вътрешно отделение“.
Популярният изпълнител Искрен Пецов бе специалният гост на тържеството на медиците от силистренската болница. Негов символичен домакин бе “Вътрешно отделение” с началник д-р Стоян Киров. Следващият организатор на подобна проява, която е традиция в МБАЛ-Силистра, ще е дело на две отделения – АГ и Неонатология с началници съответно д-р Георги Костов и д-р Румяна Манева.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com