КАК ГЛАСУВАМЕ С МАШИНА? ЛЕСНО И БЕЗОПАСНО Е! (видео)

Share This:


При машинното гласуване вотът най-трудно може да бъде манипулиран или подменен. В паметта на машината се пази как е гласувано, получава се и разписка. Затова и експерти, и политици, и от ЦИК призовават за машинен вот.

КАК ДА ГЛАСУВАМЕ С МАШИНА НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ В НЕДЕЛЯ, 4 АПРИЛ. ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОКЛИПА…

Вотът с машина е абсолютно безопасен и лесен. По-лесен от теглене на пари или пенсия от банкомат. Ето как става в шест поредни действия:

1. Поставяте картата, дадена ви от секционната комисия в машината. Излиза списъкът с политическите сили, участващи във вота.

2. Натискате КВАДРАТЧЕТО с номера на вашата политическа сила, номер, който е ВЛЯВО на екрана. Повтарям – натискате квадратчето, в което е номерът на избраната от вас партия. Това действие е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

3. След това гледате дясната страна на екрана. Но само ако искате да посочите с преференция точно определен кандидат от вашата партия. Тогава натискате и неговия номер в едно от кръгчетата ВДЯСНО. Повтарям – вдясно. Преференция може да се отбелязва САМО след като вече сте посочили избраната от вас политическа сила. Гласуването с преференция НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

4. Следващо действие – натискате бутона ПРЕГЛЕД в долната част на екрана. Там излиза вашият избор. Ако смятате че сте сбъркали, натискате бутон ПРОМЕНИ ИЗБОР.. Гласувате повторно по точки 2, 3 и 4.

5. Накрая – Ако изборът ви е верен, излиза бутонът ГЛАСУВАНЕ долу ВДЯСНО. Натискате го.

6. Когато сте приключили изваждате картата от машината, сгъвате на две разписката и я поставяте в урната за машинно гласуване. Връщате картата на секционната комисия. Проверете в разписката дали е отчетен вашия вот.

Източник: БСТВ


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com